SIM900 GSM/GPRS shield - EXSH900

1.000000
77,00 лв. / бр.
Без данък

92,40 лв. / бр. (с ДДС)

Количество:

Спецификации:

1. Автоматично адаптиране  към 3.3V и 5 V, като поддържа 3.3V платформи като Leaf maple и Chip kit.

2. След като свържете SIM 900 на платката към Ардуино, задължително трябва да се предостави 9V/2A правотоково захранване, в противен случай може да не сработи правилно електрониката.

3. Поддържа 4 банда – 850, 900, 1800 и 1900 MHz

4. Размери – 67 x 85 x 21 мм

5. Тегло – 0.036 кг.

Методи на използване:

  • Поставете SIM картата в слота за SIM карта

Файл: Ks0142.png

  • Уверете се че антената е правилно поставена, а в случай че не искате да вържете антената директно към платката е предоставена и патч корда.

thumb

  • След това свържете UNO R3 към компютъра с помощта на USB кабел и качете кода на платката.

thumb

  • UNO R3 комуникира с GPRS модул от сериен порт, така че след качването (трябва да включите щита в UNO R3, след като качите кода или серийният порт не може да работи.), Свържете RXD (D0) на UNO R3 с TXD на щита, TXD (D1)до RXD на щита.

thumb

Щита е базиран на четирибандов SIM 900 GSM/GPRS модул. Дава възможност на Ардуино да работи с GSM и GPRS мрежи. Шилда позволява да се извършват гласови обаждания, да се изпращам смс-и или да се изпълняват връзки през интернет мрежата. На щита има превключвател, който да превключва серийния порт за избиране или на хардуерен или на софтуерен сериен порт вързан към GPRS щита. Ако изберете софтуерния сериен порт ще използвате софтуерен UART в противен случай ще използвате хардуерния UART порт на платформата. Щита включва и кондензатор с голям капацитет, който е предназначен за осигуряване на real time clock модула. Ако превключите ключа на DBG порт може да свържете порта към Ардуино и да го свържете към компютър за отстраняване на грешки.

Свързани продуктиHand-picked arrivals from the best designer

Back
Account
Close